друкувати


Два місяці утримання під вартою дали калушанину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-20 10:15:01

Вчора 19 лютого Святошинський районний суд міста Києва загратував 9 активістів. В тому числі - калушанина Володимира Братаха на два місяці. Його напередодні схопили у центрі Києва. Чоловік потрапив за грати у Святошинському райвідділі УМВС.

Як повідомила народний депутат Ольга Сікора, калушанина Володимира Братаха не вдалося витягнути, і суд обрав в якості запобіжного заходу утримання під вартою.

- Коли були сутички силовиків, його схопили десь між станцією метро "Арсенальна". Це було 18 лютого. На жаль, усім затриманим, 9-ти активістам, суд обрав два місяці тримання під вартою. Йому потрібно передати теплі речі, бо під час експертизи забрали навіть одяг, - сказала Ольга Сікора.

Як повідомив член Комітету опору диктатурі Ігор Очкур, теплі речі для Володимира Братаха передають сьогодні автобусом до Києва.

Народний депутат повідомила, що до неї зателефонувала мати затриманого, яка і звернулася за допомогою. З Володимиром Братахом працює адвокат, який готує апеляцію.

Крім того, Святошинський районний суд обрав у якості запобіжного заходу для 9-ти активістів Євромайдану, затриманих напередодні, два місяці тримання під вартою.

Про це заявив нардеп Павло Петренко, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"За грати посадили Олександра Нагребельного, Олега Пустовіта, Андрія Бабина, Івана Кріля, Івана Николаєва, Василя Білоуса, Григорія Шевчука, Сергія Макара та Володимира Братаха", - повідомив Петренко.

За його словами, справами затриманих активістів фактично цілодобово займаються адвокати-волонтери Центру правового захисту Штабу національного спротиву.

Джерело: ВІКНА