друкувати


Спікер РИБАК каже, що Президент Янукович згоден на формування коаліційного аполітичного уряду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-12 06:00:18

Можливість створення коаліційного уряду зберігається, але він має бути аполітичним і ставити на перший план тільки економічні проблеми у державі, заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак на зустрічі з членами парламентської асамблеї НАТО на чолі з її президентом Х'ю Бейлі в середу, повідомила прес-служба парламенту.

Рибак підкреслив, що президент Віктор Янукович погоджується на створення коаліційного уряду. "Така можливість ще є, - сказав він. - Країна не може бути без уряду". "Уряд має бути аполітичним і ставити на перший план тільки економічні проблеми в державі, - зазначив Рибак . - В цьому напрямку ми будемо працювати".

У цьому контексті він висловив думку, що у представників опозиції є два варіанти: "бути в опозиції, напрацьовувати собі рейтинги і йти з ними на вибори" , або "направити своїх кращих фахівців в уряд і разом виходити з ситуації на сьогоднішній день ситуації". "У цих умовах ми будемо працювати. Треба все зробити, щоб країна працювала, люди отримували заробітну плату, пенсії і стипендії. І ми це все маємо", - сказав він.

Рибак нагадав, що президент Янукович запропонував представнику опозиції зайняти пост прем'єр-міністра. Спікер розцінив вимоги опозиції надати їй право формувати весь склад як "ультиматум і диктат".

Голова Ради також поінформував учасників зустрічі про розбіжності у варіантах змін в Конституцію, запропонованих опозиційними фракціями. За його словами, влада на цьому тлі займає найбільш конструктивну позицію, яка полягає у розгляді всіх пропонованих варіантів і погодження тексту нової Конституції. Одночасно керівник парламенту підкреслив, що внесення змін до Конституції має відбуватися виключно у правовій площині.

На пропозицію членів ПА НАТО надати допомогу з боку міжнародних представників керівник парламенту зазначив, що є всі можливості знайти порозуміння всередині країни. "Треба зробити все так, щоб ні краплі крові не пролилося , щоб мирним шляхом домовитися" , - зазначив він.

"Верховна Рада фактично перетворилася в головний антикризовий центр, від якого залежить відновлення порядку і спокою в країні", - підкреслив Рибак.

Джерело: Дзеркало Тижня