друкувати


Українські жінки зможуть отримати юридичну підтримку через інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-06 06:45:15

За допомогою Віртуальної служби правової допомоги, будь-яка жінка, яка має доступ до інтернету, зможе отримати юридичну консультацію чи пораду.

Про це під час прес-конференції повідомила голова Жіночого консорціуму України Марія Алєксєєнко, передає кореспондент УНН.

Спеціалісти, які співпрацюють із Службою, допоможуть вирішити проблеми із соціальним забеспеченням, отримати консультації із трудового права, а також проблем у сімейних відносинах.

За словами однієї з юристів Служби Тетяни Мельник, багато ситуацій, в які потрапляють жінки, є типовими, тому відповіді спеціалістів одному дописувачу насправді допоможуть багатьом людям.

Служба проводитиме свою роботу на безкоштовній основі. Вже зараз, окрім Фонду з прав людини Посольства Нідерландів, її діяльність підтримало кілька юридичних компаній.

За словами адвоката Світлани Трофимчук, жінці, яка опинилася у складній ситуації, правова допомога є край необхідною.

"Завдяки цій ініціативі ми намагаємося наповнити Інтернет сторінку служби корисною інформацією, і таким чином поступово заповнимо пробіли правової свідомості жінок", - запевнила фахівець.

Окрім правових он-лайн консультацій, на сторінці Служби планується розміщення правої інформації - зразки деяких документів, алгоритми дій в конкретних ситуаціях та правова аналітика.

За правовою допомогою до Служби зможуть звертатися не лише жінки, а й чоловіки, які опинилися в складній життєвій ситуації.

Як відомо, зараз в Україні близько 7 тисяч засуджених до позбавлення волі жінок, які утримуються в 12 установах виконання покарань для дорослих жінок та в одній виховній колонії для неповнолітніх дівчат.

Джерело: УНН