друкувати


Івано-Франківські підприємці хочуть, щоб ринки передали у комунальну власність громади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-05 12:00:35

Підприємці, які працюють на міських ринках Івано-Франківська, закликають міську владу передати ринки у власність територіальної громади міста, передає кореспондент УНН.

"Ми написали звернення до нашої міської влади, у якому ми просимо, вимагаємо зробити дуже просту річ – всі ринки мають стати комунальними. Ними має управляти комунальне підприємство. Ми, підприємці, маємо працювати виключно на міський бюджет – на вчителів, лікарів, на дороги", - заявив сьогодні на вечірньому загальноміському віче в Івано-Франківську підприємець Олег Павлюк.

Відповідно до оприлюдненого ним звернення, підприємці вимагають від Івано-Франківської міської ради запровадити мораторій на продовження фізичним та юридичним особам договорів оренди земельних ділянок, що належать територіальній громаді і на яких розташовані міські ринки.

Підприємці також пропонують "створити комунальне підприємство, якому передати в оренду ці земельні ділянки, щоби доходи комунального підприємства від управління та обслуговування ринків надходили до міського бюджету".

"Досить годувати посередників між дрібним бізнесом і міським бюджетом. Час припинити корупційні схеми, що працюють на всіх ринках. Земля і майно територіальної громади мають працювати на саму громаду", - наголосив О.Павлюк.

Учасники віче підтримали це звернення підприємців.

Нині в Івано-Франківську діє 15 ринків, із яких один - продовольчий, шість - непродовольчих, вісім - зі змішаною групою товарів, на яких створено майже 4 тис торгових місць. Однак у місті немає жодного комунального ринку

Джерело: УНН