друкувати


На митниці заблокували з Польщі допомогу активістам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-04 10:10:49

Митна служба України заблокувала контейнер з гуманітарною допомогою з Польщі, яка призначалася для активістів Майдану.

"Теплий одяг, спальні мішки, розкладні ліжка, перев'язочні матеріали та інші речі, зібрані впродовж тижня у різних польських містах, хоч перетнули польсько-український кордон у Дорогуську, але на Майдан досі не потрапили", - повідомляє "Польське радіо".

Організатори надання допомоги здивовані митними процедурами і говорять, що дотримувалися всіх правил української сторони.

"Тому ми поки що не можемо роздати зібраних речей протестувальникам на Майдані", - заявив організатор транспорту священник Стефан Батрух з Фонду духовної культури прикордоння.

"В Україні - блокада гуманітарної допомоги. Є вказівки, щоб не отримувати жодної гуманітарної допомоги. Тепер - це тільки добра воля чиновників: митників та чиновників з Міністерства соціальної політики, чи вони це робитимуть (розмитнення гуманітарної допомоги) швидко, чи через місяць, два, чи півроку", - додав він.

Гуманітарну допомогу доставили на склад українського благодійного фонду, на який заадресовано транспорт. Тепер, щоб потрапити до активістів на Майдані, він повинен крім митної перевірки, отримати згоду восьми українських міністерств.

Джерело: ТСН