друкувати


Молодь та громадськість не ввійшли до Народної ради Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-25 07:30:40

Розпочалося засідання хвилиною мовчання. Було запрошено святих отців. Владика розпочав сесію з молитви.

Присутні 88 депутатів. Іван Михайлович Данів заявив про утворення депутатської фракції "Воля".

На сесії присутні народні депутати, Чернега, Шлемко і Сич. Питання про недовіру голові облдержадміністрації знято з порядку денного. Оскільки обласна рада не вважає доцільним розглядати це питання.

Депутат Юрій Романюк виступив з пропозицією виділити 200 тис грн на юридичну допомогу постраждалим івано-франківцям під час їх діяльності на Майдані. Обласна рада одноголосно прийняла це рішення.

Під час сесії продемонстрували фільм, в якому змальовані жорстокі дії "Беркуту".

Червоно-чорний прапор та прапор Ради Європи визнали символікою області.

Обласна рада розірвала договір з обласною адміністрацією про надання останній майна в оренду. Протягом п'яти днів члени вже неіснуючої обласної адміністрації повинні покинути приміщення. Це стосується і всіх нижчестоячих органів виконавчої влади типу районної державної адміністрації .

Депутат Юрій Романюк вніс пропозицію про про відкликання спецпідрозділів з Києва протягом одного дня та заборонити всім спецпідрозділам виїздити за межі області без погодження з обласною радою.

Партію Регіонів та Комуністичну партію на території області ліквідовано з усією символікою. 

Обласною радою утворена Народна рада.

Проте, Народна рада, створена на засіданні облради, проігнорувала пропозиції молоді та громадського сектору створити паритетну громадсько-політичну Народну раду. І зараз складається виключно з політиків. Це мотивовано тим, що такий зразок Народної ради є прототипом київського (прим. - у Києві Народна рада сформована з опозиційних партій УДАР, Батьківщина та Свобода).

У Івано-Франківську список опозиційних партій поповнили УП, УНП (членом даної партії є колишня радник губернатора Чуднова) та ін.

Молоді та громадським активістам, які постійно працювали на Майдані, запропонували створити дорадчий орган.

Громадська активістка Наталія Сербин так прокоментувала цю ситуацію : "Народна рада повинна представляти інтереси народу. Так як у шлюбі народжується згода між чоловіком та жінкою так і у Народній раді повинна народитись згода між громадськістю та політиками."

Проте, до думки Наталі та інших активістів, які пройшли весь Майдан і реально працювали ніхто дослухатися не став.

Джерело: ФРАНКО TIMES