друкувати


Звернення голови ОДА Василя ЧУДНОВА до мешканців Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-24 07:00:39

Шановні краяни, дорогі прикарпатці!

Я з жалем і болем у серці сприймаю ті події, які відбуваються в даний час у центрі столиці.

Травмуються і гинуть молоді здорові люди, горять автобуси та автомобілі, нищиться майно. На моє глибоке переконання такі речі у цивілізованій, європейській державі є неприпустимими. Вони руйнують нашу державність, ставлять під загрозу її соборність і незалежність, створюють небезпечний прецедент вирішення питань внутрішньої і зовнішньої політики через право грубої сили.

Я засуджую усі прояви насильства, від кого б вони не виходили.

Разом з тим, хочу повідомити усім мешканцям Прикарпаття: свій головний обов’язок на посаді голови обласної державної адміністрації я вбачаю у забезпеченні життєдіяльності області.

І саме цим я щоденно займаюсь. У нас стабільно працюють усі без виключення об’єкти життєзабезпечення, людям подається тепло, подається газ, вода, працюють усі системи електропостачання, до кожного населеного пункту області розчищені дороги.

Зараз почнеться навчання - необхідно, щоб діти і молодь пішли у теплі класи та аудиторії. Необхідно, щоб працювали підприємства, а люди мали роботу і гарантовану зарплату.

Ми провели титанічну роботу з Бюджетним комітетом Верховної Ради, Кабінетом Міністрів України, особисто з Прем’єр-Міністром заклали до бюджету достатньо коштів для того, щоб забезпечити соціально-економічний розвиток краю 2014 році, здійснити ремонти сотень шкіл, клубів, лікарень.

Вперше в історії незалежної України Прикарпаттю виділено понад півмільярда гривень на ремонт та будівництво доріг; вперше до бюджету закладено кошти на безкоштовні сніданки для учнів не лише перших – четвертих, а й п’ятих – одинадцятих класів загальноосвітніх шкіл; вперше запроваджено доплати (до 40 % від посадового окладу) за інтенсивність роботи лікарям екстреної медичної допомоги та центрів надання первинної медичної допомоги. Прийнятий Державний бюджет та розроблений проект бюджету обласного дає нам можливість добудувати сьогодні десятки довгобудів, повернути заборговані кошти сотням підприємців, які довірилися владі і чесно виконали роботи з будівництва об’єктів соціально-культурного призначення, мостів та дамб, пошкоджених повенями 2008 та 2010 років; закупити п’ять автобуси для сільської культури, шкіл, обласної філармонії, завершити нарешті ремонт будівлі Обласного академічного музично-драматичного театру.

Оце і є моїм головним завданням. І якщо я не впораюсь з ним, обіцяю Вам, я сам напишу заяву на звільнення. Наразі ж мій обов’язок - довести усе почате до логічного завершення.

Але для цього нам потрібні мир і спокій. Ще раз повторюю: я сумую разом з Вами за загиблими і засуджую насильство. Я переконаний, що усі політичні проблеми повинні вирішуватись за столом перемовин. Сьогодні такі перемовини тривають між Президентом України та лідерами опозиції і я вірю: вони будуть успішними, покладуть край насильству і хаосу.

Ніхто з нас не зацікавлений у повторенні на Прикарпатті того, що відбувається у столиці. З свого боку я і моя команда робили, робимо та будемо робити усе, щоб зберегти в нашому краї спокій, порядок та громадський мир, щоб не лилася кров, щоб не ридали за своїми дітьми матері.

Закликаю усіх Вас до людяності і толерантності, спокою і терпіння! Тільки спільною наполегливою працею, недопущенням насильства та провокацій ми сьогодні можемо зберегти нашу державність, не допустити розколу України.

 

Завжди Ваш, завжди з Вами

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації

Василь Чуднов

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації