друкувати


На Прикарпатті на Благодійному аукціоні побачень зібрали гроші для онкохворих

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-21 10:30:48

Організатори Благодійного аукціону побачень передадуть ліки на суму 24 тис грн пацієнтам онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні.

У Івано-Франківську добіг кінця Благодійний аукціон побачень, організатором якого вже втретє виступила адміністрація інтернет-спільноти "Типовий Франківськ". Молоді люди, в основному студенти, символічно "продавали" побачення з собою з благодійною метою - допомогти онкохворим дітям та пенсіонерам, що потребують підтримки. Аукціон тривав впродовж листопада-грудня, але саме зараз завершився збір коштів від учасників.

У аукціоні взяло участь близько 800 осіб, серед яких були звичайні івано-франківці та відомі в місті люди - політики, бізнесмени, громадські діячі, шоумени, блогери. Завдяки небайдужим людям, новим знайомствам і цікавим зустрічам під час аукціону зібрано 26,655 грн. До цієї суми також були додані кошти, що збиралися пенсіонерам, які пожертвували 10 тис. грн. на Євромайдан. Проте вони прийняли тільки ліки та продукти, а залишок коштів у сумі 7,433 грн. попросили віддати на потреби хворих дітей.

"Деякі ставки в результаті виявились несправжніми, а частина учасників відмовилися від своїх ставок, тому зібрана сума дещо менша, ніж могла бути, проте наразі є найбільшою за всю історію благодійних аукціонів, що ми проводили", - розповів Микола Гавриляк, керівник проекту "Типовий Франківськ». Після оплати своїх ставок, всі учасники могли вже "офіційно", зробивши добру справу, піти на побачення з обраною людиною.

Як і планувалося, 70% зібраних коштів (24 000грн) організаторами аукціону було спрямовано на закупівлю ліків для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Волонтери попередньо узгодили з медичним персоналом лікарні, які саме діти потребують першочергової допомоги. Як зазначила завідуюча онкогематологічним відділенням Алла Леонідївна Іваненко: «На жаль, іноді трапляється, що батьки потрапляють в ситуацію, коли не вистачає грошей на найцінніше - здоров'я дитини. Закуплені благодійниками протипухлинні засоби "Етопозид" та противірусні препарати "Пегінітрон" будуть передані батькам 7-ох онкохворих дітей, які на сьогодні найбільше потребують допомоги".

Решту 30% від зібраних коштів буде використано для продовження проекту "День добра", метою якого є підтримка пенсіонерів. В рамках даного проекту адміністрація "Типового Франківська" допомагає купувати ліки людям пенсійного віку.

Джерело: Галицький Кореспондент