друкувати


Всеукраїнська естафета пам’яті "Слава визволителям України" пройде на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-15 05:15:11

В Івано-Франківську відбулося засідання президії обласної організації Ради ветеранів, на якому було розглянуто робочі питання Ради, а також обговорено план заходів з проведення в області Всеукраїнської естафети пам’яті "Слава визволителям України".

Естафета пройде в рамках виконання Указу Президента України "Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років". Урочисте прийняття естафети відбудеться 26 березня 2014 року.

"Заходи естафети включають в себе урочисті поздоровлення й нагородження ветеранів - учасників звільнення України й трудівників воєнного тилу, покладання вінків і квітів до пам'ятників та меморіалів, присвячених Великій Вітчизняній війні. Проведення мітингів, урочистих зборів і вечорів, концертів, кінопереглядів, урочистих проходжень ветеранів і військовослужбовців, а також інших святкових заходів, - зазначив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергій Каліфіцький. - Крім святкових урочистих акцій, ветеранські організації разом з органами місцевої влади та іншими громадськими об'єднаннями проводитимуть також заходи, спрямовані на поліпшення умов життя ветеранів, на активізацію пошукової роботи й роботи з упорядкування пам'ятників і пам'ятних місць, військових поховань, інших об'єктів, пов'язаних з історією війни й звільненням України".

30 січня буде проведено Пленум обласної організації Ради ветеранів, на якому детально зупиняться на організаційних моментах прийняття Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», а також обговорено ротацію президії обласної організації Ради ветеранів.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації