друкувати


Військово-медичний клінічний центр Західного регіону ставив свій вертеп

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-13 09:15:41

У п’ятницю, 10 січня, вертеп Військово-медичного клінічного центру Західного регіону представив працівникам та пацієнтам медичної установи своє трактування історії про народження Сина Божого.

Традиційне театралізоване дійство розпочалося в холі "Приймального відділення" із благовісти про появу на світ у Давидовім місті Віфлеємі Спасителя - Ісуса Христа.

За словами заступника начальника Центру по роботі з особовим складом підполковника Івана Держила у цьому гурті задіяні виключно актори-аматори.

- Саме так, ніхто з них немає акторської підготовки і у побуті, біблійні персонажі є - лікарями, медичними сестрами, військовослужбовцями-контрактниками, водіями, адміністративними працівниками. Однак всіх їх об’єднали любов до чарівного світу, створеного уявою й фантазіями багатьох поколінь наших предків, а також прагнення долучитися до містерії та величності біблійних оповідань.

Загалом, військовим медикам вдалося відтворити класичну канву святкової вистави з Трьома Царями, Ангелами, Пастухами, Йосипом, Іродом, Волхвами, а також Чортом, Смертю, Воїнами, Циганкою.

Варто зазначити, що цього дня військово-медичний вертеп відвідав ще декілька структурних підрозділів, серед них - клініку лабораторної діагностики та патологоанатомічне відділення.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ