друкувати


Відомості реєстру корупціонерів Мін'юст розпочав оприлюднювати на сайті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-11 01:00:30

Міністерство юстиції україни з січня 2014 року почало оприлюднювати на своєму офіційному веб-сайті відомості "реєстру корупціонерів" - Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, оприлюдненню на офіційному веб-сайті відомства підлягають відомості про осіб, які притягнуті до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень і щодо яких судами прийнято відповідні рішення, що набрали законної сили, а також відомості про дисциплінарні стягнення за корупційні правопорушення, починаючи з 1 січня 2014 року.

Розміщення (оновлення) інформації на веб-сайті Мін'юст здійснюється протягом трьох робочих днів з дня внесення відповідної інформації до держреєстру.

- В Україні тільки 1 з 10 корупціонерів саджають у в'язницю, до того ж - тільки "дрібних"

Пошук інформації про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, здійснюється за прізвищем, ім'ям та по батькові такої особи.

Відкритими для безкоштовного цілодобового доступу є, зокрема, відомості про місце роботи та посади корупціонера на час вчинення корупційного правопорушення, склад корупційного правопорушення і вид покарання (стягнення), а також про спосіб вчинення дисциплінарного проступку і вигляді дисциплінарного стягнення.

Робота Єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, забезпечена законом про засади запобігання та протидії корупції.

Ведення реєстру розпочато з 1 лютого 2012 року. Станом на 20 грудня 2013 року до держреєстру внесено 7 087 записів щодо осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Віктор Пшонка оприлюднив дані, згідно з якими в Україні в тюрму сів тільки кожен 10-й спійманий корупціонер, при цьому така міра покарання, як конфіскація майна, не застосовувалася взагалі жодного разу. А все тому, пояснив генпрокурор, що, як правило, правоохоронці виявляють тільки "дрібних" корупціонерів.

Джерело: Дзеркало Тижня