друкувати


Автомайдан у середу приїде до Богатирьової

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-08 09:00:55

Активісти Автомайдану проведуть акцію протесту біля будівлі Міністерства охорони здоров'я з вимогою до голови МОЗ Раїси Богатирьової припинити тиск на лікарів побитої активістки і журналістки Тетяни Чорновіл. Про це у своєму блозі повідомив активіст Ігор Луценко.

"МОЗ тисне на "Борис", щоб ті вигнали Таню Чорновіл на вулицю, не долікувавши. Це для того, щоб справу не змогли кваліфікувати як таку, що включає тяжкі тілесні ушкодження. Отже, стартуємо з Майдану о десятій годині в середу, 8 січня. Спочатку ми підемо до Захарченка в МВС, нагадаємо їм про необхідність швидко розслідувати напад, а далі - до Богатирьової у Маріїнський", - написав Луценко.

Нагадаємо, раніше прес-служба МОЗ заявила про те, що Чорновіл було запропоновано виписку, але "пацієнтка категорично відмовилася".

Чоловік побитої журналістки повідомив, що її здоров'я трохи краще за жахливе і пояснив, чому її поки не може бути виписано зі стаціонару.

Як відомо, Чорновіл побили в ніч на 25 грудня. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі і її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники витягли Чорновіл і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України (хуліганство), після допиту Т.Чорновіл 26 грудня провадження було додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України (завдання тяжких тілесних ушкоджень).

Джерело: Дзеркало Тижня