друкувати


Реєстрація для участі у ЗНО розпочинається сьогодні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-03 11:00:49

В Україні з 3 січня 2014 року розпочнеться реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Про це заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає "5 канал".

"Цього року ми проводимо експеримент з приводу відкриття банку тестових завдань для масового тесту з української мови та літератури. Наприкінці реєстрації ми плануємо на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, на всіх сайтах регіональних центрів розмістити матеріали, де будуть приклади усіх тестових завдань, що чекають на абітурієнтів цього року. Вони будуть згруповані за темами і по складності", - розповіла І.Зайцева.

Внести особисті дані абітурієнти зможуть до 5 березня. Змінити інформацію дозволяється до 19 березня. За попередніми підрахунками, в наступному році участь у незалежному тестуванні візьмуть понад 300 тис осіб. Для складання ЗНО їм дозволено обрати не більше чотирьох предметів.

Крім української мови тестування можна пройти ще шістьма мовами: російською, угорською, румунською, молдавською, польською та кримськотатарською. Розпочнеться ЗНО 3 червня тестом з української мови, а закінчиться - 27 червня тестом зі світової літератури.

Проведення оцінки знань державі коштуватиме 110 млн грн. Частину коштів педагоги планують направити на впровадження експерименту.

Джерело: Освітній портал