друкувати


На Прикарпатті близько двох тисяч проституток та понад три тисячі гомосексуалістів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-01-02 11:00:16

Такі цифри озвучив під час вчорашньої своєї доповіді під час колегії Івано-Франківської облдержадміністрації директор Департаменту охорони здоров’я Роман Мельник.

Головний медик Прикарпаття доповідав "Про програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД в області на 2009-2013 рр.", повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

За словами пана Мельника, на сьогодні у населення є стовідсоткове забезпечення доступу до безкоштовної АРВ-терапії та обстеження донорської крові на ВІЛ і на гепатит, а також досягнуто 100% профілактики передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини.

Крім того, під час доповіді директор Департаменту зауважив, що у так званій "зоні ризику" залишаються ін'єкційні наркомани, жінки, що займаються сексом на винагороду та гомосексуалісти. Він повідомив, що за їхніми даними на Прикарпатті нараховується понад 5200 споживачів ін'єкційних наркотиків та близько 2 тисячі жінок, що займаються сексом за винагороду. А також понад 3 тисячі чоловіків, які мають секс з чоловіками. Саме вони мають найбільші шанси заразитись ВІЛ-інфекцією.

Джерело: Бліц-інфо