друкувати


Правоохоронці про смерть 19-річного косівчанина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-31 09:15:31

27 грудня до Косівського РВ УМВС надійшло повідомлення про те, що внаслідок бійки в одному із розважальних закладів смт. Кути загинув 19-річний хлопець. Правоохоронці негайно взялися встановлювати всі обставини події.

З’ясувалося, що конфлікт виник між учнями одного із місцевих професійно-технічних закладів та жителями району. Під час бійки один із її учасників втратив свідомість, відтак його приятелі викликали "швидку медичну допомогу". На час приїзду медиків молодик знаходився в стані клінічної коми. Медичні працівники провели реанімаційні заходи, однак їм не вдалося врятувати життя молодого хлопця.

Тіло постраждалого було направлено до моргу, де судмедексперт провів його розтин. Дослідження показало, що смерть настала в результаті серцевої недостатності. Правоохоронці були схвильовані таким висновком медиків, тому звернулися в обласне СМЕ для проведення додаткової експертизи. Відтак, була утворена спеціальна комісія та проведений повторний розтин. Спеціалісти розповіли, що на тілі потерпілого із пошкоджень було виявлено всього декілька синців, а от із серцем у чоловіка були проблеми. Медики діагностували гостру серцеву недостатність та кардіоміопатію. За словами судмедексперта, попередній висновок - смерть настала внаслідок збігу таких факторів, як алкогольна інтоксикація, серцевий недуг та стрес на фоні конфлікту. На разі судова медекспертиза продовжується, її кінцеві результати підтвердять або спростують версії міліції.

Правоохоронці зареєстрували даний факт за ч. 2 ст. 115 ККУ (вбивство), а також додатково відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства, адже молодики своїми діями спричинили збитки розважальному закладові. Наразі встановлено усіх учасників та свідків бійки. Міліція очікує постанови суду, яка обере міру запобіжного заходу для правопорушників. Триває досудове розслідування.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області