друкувати


На Прикарпатті депутати просять ЄC скасувати візовий режим

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-25 09:15:07

Під час сесії Івано-Франківська міська рада підтримала резолюцію Європарламенту "Результати Вільнюського саміту та майбутнє Східного партнерства з огляду на події в Україні" та звернення до Європейської Комісії, Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо скасування віз для громадян України.

У зверненні, зокрема, йдеться:

"Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, від імені територіальної громади міста Івано-Франківська звертаємося до Вас у час глибокої суспільно-політичної кризи, викликаної ганебним небажанням влади виконувати волю українського народу.

Вчиняючи всупереч волі українського народу, уряд та Президент відмовились від підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року. Свою незгоду та протест український народ і до сьогодні висловлює під час мирних зібрань на багатомільйонних майданах усієї України, тим самим засвідчуючи своє бажання інтегруватись у напрямку європейських стандартів та норм побудови правової держави, які уже активно реалізуються у багатьох містах районного та обласного значення в Україні, проте практично відсутні на загальнодержавному рівні. Івано-Франківськ отримав три офіційні відзнаки ЄС - Європейський диплом, Прапор Ради Європи та Почесний знак Ради Європи. Протягом останніх п’яти років у нашому місті намагаємося впроваджувати та розвивати політику високої якості та прозорості у наданні муніципальних, адміністративних та соціальних послуг, відкритості та оптимізації управлінських процесів, а також створення справедливих та доступних умов проживання, праці, заснування та розвитку малого та середнього бізнесу. Усі ці вимоги відповідають європейським стандартам життя.

У такій ситуації хочемо звернутися до Європейської комісії, Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу з проханням провести незалежний моніторинг та підготувати вимоги щодо реформування судової та правоохоронної системи, виборчого законодавства та вирішення проблеми вибіркового правосуддя в Україні.

Історія українського народу та народів країн Європейського Союзу часто переплітались та були нерозривними. Сьогодні ж склалась така ситуація, коли всупереч волі українців вони успадкували пострадянську "залізну завісу" у вигляді збереження візового режиму при в’їзді до країн Європейського Союзу. Таке обмеження неабияк гнітить і принижує нас, як громадян Європи. Ми добре усвідомлюємо про те, що довіра є найважливішим чинником необхідним для скасування візового режиму з боку Європейського Союзу для України. Ми вважаємо, що відкриття кордонів для громадян України не становитиме загроз з огляду питань безпеки й міграції Європейського Союзу та створить додаткові можливості ділового, культурного, наукового та соціального обміну громадян обох сторін.

Сьогодні у нас залишається чітка віра у те, що вже у найближчий час ми зможемо спостерігати відновлення діалогу між Україною та Європейським Союзом. А в інтересах українського народу наша влада виконає всі необхідні умови та реалізує волю народу на спільний розвиток із народами країн Європейського Союзу. У цьому, а особливо у справі скасування візового режиму між Україною та країнами європейського співтовариства, також сподіваємося на допомогу та підтримку з боку вищих органів влади ЄС".

Джерело: ЗІК