друкувати


Для створення "Прикарпатського центру серця" планують реорганізувати обласний кардіодиспансер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-23 04:00:27

Створити на Івано-Франківщині "Прикарпатський центр серця" планується шляхом реорганізації Івано-Франківського обласного клінічного кардіологічного диспансеру.

Про це йшлося на робочій нараді 23 грудня у голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василя Чуднова.

Як було зазначено, до таких висновків попередньо дійшла робоча група, створена на нараді керівників медичних установ Прикарпаття 20 грудня. Учасники робочої групи розглядали різні організаційні форми майбутнього центру, в тому числі і можливість створення структури як нової юридичної особи. Втім, у кінцевому підсумками було вирішено, що створення окремої юридичної особи – складний і тривалий процес. Інша справа - якщо новий заклад з’явиться на базі вже існуючої спеціалізованої медичної установи.

В якості госпітальної бази для "Прикарпатського центру серця" планується збудувати на території Обласної клінічної лікарні ще один лікарняний корпус. Доручення вивчити можливість добудови такого корпусу (наявність достатнього місця, можливість підведення інженерних мереж тощо) голова облдержадміністрації Василь Чуднов доручив своєму заступнику Вікторові Костючику.

Як стверджує Василь Михайлович, сьогодні Ілля Ємець - всесвітньо відомий кардіохірург і співініціатор ідеї створення на Прикарпатті сучасного центру кардіології та кардіохірургії - має можливість залучити до будівництва австрійських фахівців, які за власним проектом швидко і якісно збудують необхідне приміщення. "Це буде сучасний триповерховий корпус, - зазначив Василь Михайлович, - збудований за австрійським проектом - з легких матеріалів. За кілька місяців він вже буде стояти".

відео ТРК "Вежа"

Джерело: Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації