друкувати


Майже 97 відсотків Коломийських платників єдиного внеску прозвітували "електронно"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-21 11:30:20

"На сьогоднішній день прозвітувало 1245 платників єдиного внеску. З них засобами телекомунікаційного зв’язку - 1215, зокрема 812 фізичних осіб - підприємців та 433 - юридичних осіб",- зазначила представникам засобів масової інформації в.о. начальника Коломийської ОДПІ Мирослава Бундзяк.

Наразі створюються всі умови для повного переведення адміністрування єдиного соціального внеску на електронні системи звітування. В Коломийському Центрі обслуговування платників, який обладнаний системою Wi-Fi щоденно організовано практикуми - тренінги по вивченню питання подання звітності в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису. Платників навчають заповнювати не тільки податкову звітність та звітність з єдиного соціального внеску, а також допомагають відправляти таку звітність за допомогою Інтернет.

На заході ще раз нагадали, що ключі електронного підпису для подання звітності в електронному вигляді можна отримати безкоштовно. Для того, щоб спростити процедуру їх отримання, у Центрі фахівці інспекції надають консультації щодо заповнення необхідних документів та встановлення відповідного програмного забезпечення.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ