друкувати


На Прикарпатті стартувала операція "Новорічна ялинка"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-20 11:00:59

Таку операцію щороку у грудні-січні проводить Державна екологічна інспекція в області спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Управлінням МВС в області.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища спільно з лісовою охороною особливу увагу приділяють проведенню заходів з охорони хвойних насаджень від незаконних рубок на територіях селекційних плантацій та ділянках особливо цінних хвойних порід, а також лісових масивів, які межують з населеними пунктами, автодорогами, залізницями, передусім - на територіях природно-заповідного фонду.

Реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності електронного маркування - спеціальні чіпи зі штрих-кодом прикріплюються до кожного деревця. Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.

В передноворічний період традиційно буде організовано виїзну торгівлю хвойними деревами, новорічними гілками та композиціями, де ялинки можна буде придбати на законних підставах, - повідомляє Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області.

Джерело: ОДТРК "Карпати"