друкувати


Коломийська ОДПІ: Особливості справляння туристичного збору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-18 05:00:46

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі).

Туристичний збір може справлятися податковими агентами відповідно до рішення сільської, селищної та міської ради. Зокрема: адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами; квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму; юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Також, податкові агенти повинні щоквартально подавати до органу державної податкової служби за своїм місцем реєстрації декларацію по туристичному збору.

Більш детально про об’єкти та базу оподаткування, ставки збору можна ознайомитися у статті 268 "Туристичний збір" Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ