друкувати


Про переваги електронного звітування та основні зміни з 2014 року - на семінарі у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-18 11:00:14

"На сьогодні ми не можемо уявити своє життя без комп’ютерів, Інтернету, мобільних телефонів, вони дають змогу звільнити людину від рутинних процесів обробки інформації.

Дистанційний спосіб подання звітності до податкової інспекції, альтеративний паперовому, довів свою ефективність",- відкриваючи семінар наголосила Світлана Лубоцька - начальник Коломийської ОДПІ.

Більше двохсот учасників семінару ознайомились з нововведеннями податкового законодавства, які очікуються з 1 січня 2014 року щодо обліку платників податків, порядку реєстрації платниками податку на додану вартість та єдиного податку. Міндоходівці звернули увагу присутніх і на змінах в адмініструванні податку на нерухоме майно, відмінному від земельної ділянки та запросили громадян до кінця року провести звірку щодо наявних об’єктів житлової нерухомості. Також розглядались питання порядку формування та подання звітності з єдиного соціального внеску. Фахівці порадили присутнім подавати звітність у електронному вигляді, використовуючи електронні ключі, які безкоштовно можна отримати в інспекції.

Крім цього, на семінарі розглядалися питання податкової соціальної пільги з податку на доходи фізичних осіб, подання звітності за 2013 рік з податку на прибуток, порядок оформлення електронного цифрового підпису та актуальні питання спрощеної та загальної системи оподаткування, обліку та звітності.

На завершення заходу керівник інспекції висловила щиру подяку платникам, які стабільно, протягом року наповнювали бюджет краю. Також висловила вдячність тим платникам, які зуміли переорієнтуватися на електронну форму звітності.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ