друкувати


У Івано-Франківську обирають пам’ятник Андрею Шептицькому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-16 12:15:15

В Музеї мистецтв Прикарпаття, що в Івано-Франківську, мешканці міста обирають найбільш вдалий проект майбутнього пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

За задумом, монумент мають розмістити на площі перед музеєм, названу на честь Шептицького. Щодо його вигляду, то скульптори запропонували аж сім різних варіантів, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо". Тому міські чиновники вирішили надати громаді можливість обрати найкращий варіант. І обіцяють врахувати думку іванофранківців.

На сьогодні кожен бажаючий може прийти до Музею мистецтв та залишити свій голос за той чи інший проект. Тут вже залишили свої відгуки як і працівники музею, так і пересічні іванофранківці. Серед них студенти, пенсіонери, бухгалтери, вчителі та журналісти.

Серед проектів же помітні "лідери". Найбільше підписів, а саме близько 100 зібрав проект під номером 4. За задумом автора, скульптура має бути виготовлена з бронзи, постамент - з бетону та граніту. А коштуватиме він близько 350 тисяч гривень.

Також багато поціновувачів мистецтва залишили свій голос за проект під номером 7. Крім підпису іванофранківці можуть залити відгук та пояснити, чоме саме той чи інший варіант пам’ятника найкращий.

Джерело: Бліц-інфо