друкувати


Перший національний канал у Києві пікетували калушани

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-10 10:15:16

Калушани залишаються активними учасниками Євромайдану. Як повідомив координатор калуського табору у Києві Іван Стратієнко, у столиці України постійно перебуває близько півтисячі жителів міста та району.

На мітингу у Калуші на площі Шухевича громадян закликали їхати на Євромайдан. Виступ 9 грудня розпочався спільною молитвою присутніх людей. Незважаючи на дощ, мітинг продовжувався близько години, від 18.00 до 19.00.

- Понад 90 держав світу нас підтримує, - зазначив священик УГКЦ о. Ігор Пришляк.

Після цього він виголосив "Отче наш" і "Богородице Діво" та побажав щасливої дороги кадлушанам, які їдуть до Києва.

За ним до слова був запрошений заступник голови районної ради Михайло Срібняк. Він згадав сцену із фільму "Нескорений".

- Жінка Романа Шухевича звернулася до чоловіка: "Чоловіче, поїхали за кордон!" А він сказав: "Ні! За мною 200 тисяч воїнів УПА", - пригадав Михайло Срібняк.

Він закликав калушан їхати до Києва. 

Голова Координаційної ради Володимир Климентій закликав не обмежуватися участю молоді та літніх людей, натомість - збільшувати участь людей середнього віку.

- Там потрібні міцні чоловіки, - сказав Володимир Климентій.

- Вчора з нами верталися хлопці, які були на Майдані з понеділка, - розповіла Валентина Бідонько. - Вони втомлені, змучені. Але їдуть і думають, що вони повернуться на Майдан. Минув той час, коли можна було залишитися осторонь і сказати, що це не моя справа!

Виступ Валентини переривається оплесками.

- Я два тижні тому була впевнена, що треба ходити сюди. Але тепер бачу, що треба бути там. Щоб було багато людей. Наприклад, військові. Коли вони бачать багато людей, це переконує їх, - сказала Валентина Бідонько.

- Ми ходили пікетувати Перший національний. Вийшов представник каналу. Я його запитала, чи буде це, що знімаєте, вірно прокоментоване? Він мені відповів: "Ні". І додав: "Хіба ви не знаєте, що відбувається?" За його словами, туди загнали три автобуси “Беркуту” всередину, у колективі стався розкол. Частина колективу відмовлялася говорити по “темниках”, і сказала, що говоритиме правду. Є провокатори звичайно. До нас “примазався” мужичок середнього віку. Каже, що мєнтів треба вистрілювати. Я йому кажу: "Ця людина при виконанні службових обов’язків. Їй треба нагадувати, про що вона давала присягу".

Мітинг 9 грудня завершився поетичним номером - вірш "Євромайдан" прочитав калуський поет Ігор Сімків.

Як повідомляли"Вікна",  сьогодні за координацією Комітету опору диктатурі Калуша було зібрано близько 16 тисяч гривень. Після закінчення мітингу близько п’ятдесяти жителів Калуша відбули до Києва.

Джерело: ВІКНА