друкувати


Більше 12 млн грн єдиного податку надійшло від "спрощенців" Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-05 07:00:16

За словами заступника начальника Коломийської ОДПІ Наталії Котурлаш за 11 місяців 2013 року суб'єктами господарювання, що застосовують спрощену систему оподаткування сплачено 12,1 млн грн єдиного податку, що перевищує надходження за аналогічний період минулого року на 1,8 млн грн.

Майже 10 млн грн або 81 відс від загальної суми надходжень сплачено підприємцями - фізичними особами.

"Удосконалення спрощеної системи оподаткування сприятливо позначилося на збільшенні темпів росту надходжень єдиного податку" - зазначила заступник начальника Наталія Котурлаш.

Перевагу спрощеній системі оподаткування віддали майже 4,1 тисячі підприємців, з яких основна частина, а саме 2,6 тис осіб здійснюють діяльність на другій групі єдиного податку. Для здійснення роздрібної торгівлі на ринках або надання побутових послуг населенню першу групу єдиного податку вибрали більше однієї тисячі фізичних осіб. На третій групі працюють 0,4 тисячі "спрощенців".

Спрощену систему оподаткування позитивно оцінили і 331 платник четвертої групи, з яких 22 є платниками ПДВ і застосовують ставку єдиного податку 3 відсотки. Не є платниками ПДВ і включають його до складу єдиного податку за ставкою 5 відсотків - 309 платників.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ