друкувати


Правом на отримання податкової знижки скористалося 404 громадян Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-03 06:00:03

Загальна сума коштів задекларованих ними до повернення склала 357,5 тис грн. На сьогоднішній день всі 404 декларанти вже отримали з бюджету належні їм суми до повернення.

Нагадуємо, що громадяни, які мають право на податкову знижку та бажають його реалізувати, ще мають час для повернення частини податку на доходи фізичних осіб, сплаченого протягом 2012 року із заробітної плати. Для цього їм необхідно заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем своєї податкової адреси.

В декларації зазначається сума річного оподатковуваного доходу, підстави, сума та підтверджуючі документи щодо податкової знижки. До переліку таких документів входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, які підтверджують ступінь споріднення. У 2013 році таку декларацію громадяни можуть подати упродовж усього року.

Варто зауважити, що податкова знижка може застосовуватися виключно до доходу, отриманого платником податку протягом звітного податкового року у вигляді заробітної плати. Інші суми доходів, одержані платником податку в розрахунок для визначення суми податку, що підлягає поверненню у зв'язку з використанням права на податкову знижку, не приймаються.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ