друкувати


Очільник прикарпатської міліції про вчорашній штурм ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-12-03 01:00:42

Сьогодні начальник УМВС України в Івано-Франківській області Василь Фелик провів прес-конференцію для ЗМІ з приводу вчорашніх провокаційних дій під Івано-Франківською облдержадміністрацію.

Як зауважив Василь Фелик, до таких дії мітингувальників підбурило троє осіб, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

"Поки триває розслідування, не можу назвати їхні прізвища. Але один із них - це депутат обласної Івано-Франківської ради. До речі, цей депутат, діям якого буде дана оцінка в межах законодавства, знаходився в нетверезому стані. Саме в такому стані люди сьогодні провокують на порушення закону. Тому звертаюсь до всіх людей - не піддавайтесь цим провокаціям. Все це направлено виключно для переслідування своїх особистих меркантильних інтересів. Далеко не інтереси людей чи держави їх турбують. Але цій ситуації ми дамо оцінку і ще раз наголошую - це одиничний випадок і переконаний, що він буде останнім", - зауважив керівник прикарпатських правоохоронців.

На запитання, чи були проведені відповідні експертизи щодо рівня алкоголю в крові депутата, міліціонер відповів що такі експертизи не проводились.

"Ми його не везли на обстеження, але якщо людина перебуває в нетверезому стані, то ми можемо це побачити. Ну, він не був в такому стані, що не володів ситуацією. Та все ж, це спонукало його до таких дій", - вважає Василь Фелик.

Нагадаємо, вчора ввечері радикально налаштована молодь намагалась захопити Івано-Франківську облдержадміністрацію і навіть увірвалась в хол будівлі. Заспокоїти хлопців намагався міський голова Віктор Анушкевичус.

Як пізніше пояснили молоді люди кореспонденту "Бліц-Інфо", під час мирної акції протесту на Вічевому Майдані від загального гурту відділилася колона молодих людей, яка закликала йти на площу під Івано-Франківською ОДА. Частина молоді погодилася.

А організаторами колони назвали депутата Івано-Франківської обласної ради, члена ВО "Свобода" Віктора Неміша. Пізніше з'ясувалося, що до організації штурму причетний і відомий у Франківську радикал Андрій Подільський.

Віктор Неміш причиною появи молодих людей у приміщенні ОДА, пояснив, що молодь хотіла погрітися. Пізніше Андрій Подільський у розмові з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом заявив, що дана спроба захоплення ОДА відбулася в знак підтримки мітингувальників у Києві.

Джерело: Бліц-інфо