друкувати


Прихильники євроінтеграції проти приєднання до руху політичних партій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-27 02:15:31

Як вже повідомлялося, Євромайдан розділився на дві частини. Перший табір стоїть на Європейській площі.

Він складається здебільшого з прихильників політичних партій, перед якими виступають лідери опозиції. Другий протестує на Майдані Незалежності, там знаходиться переважно молодь, над площею майорять прапори України та Євросоюзу.

Вочевидь, виникнення двох майданів сталося недаремно - фактично рух ідеологічно розколовся на дві частини. Табір на Європейській площі організований опозицією і контролюється теж нею. Табір на Майдані виник стихійно і там вважають, що політики використовують рух за євроінтеграцію у власних цілях. Зараз протестувальники на Майдані Незалежності створили позапартійний Координаційний комітет Європейського Майдану під гаслом "Майдан без політики!".

Як стало відомо, комітет розповсюдив звернення до партій не використовувати партійну символіку під час протестів.

Текст документа повністю:

Громадяни України, європейці!

Ми вийшли на Майдан та відповіли на ганебний вчинок влади, яка пішла на державний злочин, та всупереч закону та волі народу України зупинила євроінтеграційний процес. Ми вийшли на святе для всіх українців місце, щоб сказати рішуче "НІ" під килимовим оборудкам уряду!

Влада переконувала себе та нас з вами 9 років: нового «майдану» не буде. Але Майдан це не просто місце чи подія. Це форма реалізації прав Громадянина через протест. Протест вже є! Цієї неділі нас було понад 100 тисяч.

Нас було би ще більше, якби політики не намагалися використати нас, небайдужих українців, для піару власних політичних сил. Ми вийшли на Майдан не заради опозиційних партій, не заради підтримки їх очільників, а заради майбутнього 45-мільйонної нації. Тому закликаємо всі партії утриматись від використання партійної символіки! Це лише зовнішні ознаки, які не асоціюються у громадян з європейською ідеєю та відвертають чимало прихильників євроінтеграції. Над нами в ці дні мають бути лише державні прапори та прапори Євросоюзу!

Майдани без політики вже зібралися по всій Україні, і цю хвилю вже не спинити. Під нашим спільним тиском влада буде змушена піти назустріч людям та повернути Україну на її істинний шлях до Європи, який обґрунтований як культурними, так і історичними зв’язками.

 

Слава Україні! Всі на Майдан!

 

Координаційний Комітет Європейського Майдана

Поки що реакція лідерів партій, які взяли на себе керування Євромайданом на Європейській площі, невідома. Як і раніше, тут є величезна кількість партійної символіки, а самі вожді періодично з’являються "на люди" та активно працюють на телекамери.

Джерело: ПіК