друкувати


Коломийські міндоходівці та представники бізнесу за "круглим столом"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-25 03:15:24

Питання удосконалення адміністрування податків, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, адміністрування єдиного соціального внеску стало предметом розмови за "круглим столом".

Захід відбувся за участі представників інститутів громадянського суспільства, керівників, підприємців міста і району та представника відділу внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів в області, капітана міліції Буждигана Богдана Миколайовича.

"На сьогодні вже завершено об’єднання податкової та митної служб в єдине Міністерство доходів і зборів України. Основним завданням якого є забезпечення єдиної державної податкової, митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів, єдиного соціального внеску, надання послуг громадянам і бізнесу та, як наслідок, забезпечення наповнення доходної частини бюджету, створення сприятливих умов для розвитку підприємництва. Сьогодні міндоходівці працюють над вдосконаленням адміністрування єдиного внеску за рахунок розширення можливостей електронного звітування. Платники мають можливість отримати необхідне програмне забезпечення та безкоштовні цифрові підписи у відокремленому пункті акредитованого центру сертифікації електронних ключів при Коломийській ОДПІ", - зауважила перший заступник начальника Коломийської ОДПІ Мирослава Бундзяк.

Також учасників зустрічі ознайомлено з електронними сервісами Міндоходів. Зокрема присутніх зацікавили такі сервіси як: "Дізнайся більше про свого бізнес-партнера", "Адреси масової реєстрації платників податків", "Реєстр платників ПДВ", "Електронний кабінет платника податків".

Представник відділу внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів в області Богдан Буждиган в своєму виступі зосередив увагу на тому, що головною метою державної політики у сфері боротьби з корупцією є створення дієвої системи запобігання і протидії проявам корупції, виявлення та подолання її соціальних передумов і наслідків, викриття корупційних діянь, обов’язкової відповідальності винних у їх вчиненні. Зокрема, завдяки "Пульсу" представники бізнесу мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників Міністерства доходів та зборів керівництво відомства, а також безпосередньо зателефонувавши на номер 77-19-39.

Під час активного спілкування, представники бізнесу Коломийщини відмітили, що здійснення діяльності тільки в "правовому полі", високій громадянській свідомості нинішніх бізнесменів та створення належних умов для ведення власної справи з боку міндоходівців дадуть вагомий результат.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ