друкувати


Сьогодні рада міністрів ЄС обговорять готовність України до асоціації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-18 12:00:24

У понеділок, 18 листопада, в Брюсселі (Бельгія) розпочнеться дводенне засідання Ради міністрів країн Європейського союзу на рівні глав МЗС та оборонних відомств.

Міністри закордонних справ обговорять виконання Україною умов, висунутих ЄС для підписання Угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада.

Дебати міністрів закордонних справ про підготовку до саміту країн «Східне партнерство» почнуться відразу ж після відкриття засідання. Глави МЗС обговорять наступні пункти вимог до України: незастосування вибіркового правосуддя, реформи законодавства про вибори і прокуратурі. Крім цього буде обговорено питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Також міністри обговорять президентські вибори в Грузії, ситуацію в Боснії та Герцеговині та підготовку до саміту ЄС-Китай, який відбудеться 21 листопада.

Потім, під час робочого обіду, буде обговорена політика південного сусідства Євросоюзу, в тому числі ситуація в Єгипті, Сирії та Лівії, а також проблема нелегальної міграції з країн Північної Африки і Близького Сходу. Буде прийнято постанову про регіональні наслідки сирійської кризи.

Потім міністри закордонних справ і оборони проведуть спільне засідання, засноване на доповіді верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки і оборони Кетрін Ештон у світлі підготовки до грудневого саміту ЄС, присвяченому оборонних питань.

У вівторок Рада ЄС відбудеться на рівні міністрів оборони, які зберуться у форматі Комітету директорів Європейського агентства з оборони під головуванням Кетрін Ештон.

Джерело: Високий Замок