друкувати


Бурштин тепер місто обласного значення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-11 04:00:53

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України на засіданні одноголосно підтримав подання Івано-Франківської обласної ради щодо надання Бурштину статусу міста обласного значення.

Про це повідомив народний депутат України, голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Гладій.

На засіданні комітету виступив бурштинський міський голова Петро Курляк, який аргументував потребу надання Бурштину статусу міста обласного підпорядкування та закликав підтримати ініціативу місцевої громади. Комітет рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому відповідний проект постанови Верховної Ради України. Виступити на пленарному засіданні ВР під час розгляду цього питання доручено В. Гладію.

У телефонній розмові з нашим кореспондентом нардеп наголосив, що присвоєння Бурштину статусу міста обласного підпорядкування сприятиме підвищенню його інвестиційної привабливості, подальшому промисловому розвитку, належному утриманню та розвитку соціально-культурних об’єктів та історичних пам’яток, дозволить і надалі поліпшувати умови для жителів, що приведе до сталого зростання чисельності населення та позитивного впливу на сусідні територіальні громади і розвиток області загалом.

"Відповідно до скромних підрахунків бюджет розвитку Бурштина зросте в три рази, - звернув увагу В. Гладій. - Тобто втроє більше місто зможе витрачати на будівництво, ремонти, дороги, на будь-які інші об’єкти, які можна буде фінансувати з бюджету розвитку міста. Також Бурштин виграє щодо фінансування таких галузей, як освіта, охорона здоров’я, культура, тощо. Загалом й область матиме від цього чималі вигоди. Галицький район також не програє. Ту частину коштів від Галицького району із врахуванням того, що Бурштин стане окремою адміністративно-територіальною одиницею, буде враховано в проекті Державного бюджету на 2015 рік у вигляді субвенцій та дотацій на освіту, охорону здоров’я, культуру тощо".

Джерело: Газета "Галичина"