друкувати


Коломийська ОДПІ: Майже на 3 млн грн зріс податок на доходи фізичних осіб

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-08 01:00:29

За 10 місяців 2013 року податковими агентами Коломийщини сплачено більше 73,0 млн грн. податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження ПДФО збільшилися на 2,8 млн грн.

Резервами збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб є: підвищення заробітної плати найманим працівникам, створення нових робочих місць, а також легалізація заробітної плати, своєчасність і повнота її виплати.

Протягом січня-вересня поточного року проведено співбесіди з 126 керівниками підприємств та фізичними особами-підприємцями по питанню підняття рівня заробітної плати та недопущення її виплати нижче законодавчо встановленого рівня. Активізація роз’яснювальної роботи серед платників податків щодо норм діючого законодавства в частині прав громадян на працю, обов’язковості оформлення трудових відносин працедавцем, висвітлення результатів роботи з перевірок щодо фактів ухилення від оподаткування дала певний результат - роботодавцями вже укладено 985 трудових угод з найманими працівниками. Сума легалізованої заробітної плати склала близько 1,1 млн грн.

Надходження від податку на доходи фізичних осіб визначають економічну стабільність в регіоні і на сьогоднішній день складають 69,8 відсотків надходжень загального фонду.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ