друкувати


Ретроавтівки виведуть із-під обкладення утилізаційним податком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-11-01 01:00:16

На сьогодні відсутні переліки продукції, які забезпечують реалізацію процедур, що дозволяють увозити на митну територію України в митному режимі імпорту та/або здійснювати продаж на митній території України транспортних засобів, з року випуску яких минуло 30 або більше років (що не призначені для комерційного перевезення пасажирів або вантажів, мають оригінальний двигун, кузов і (за наявності) раму, збережені та відреставровані до оригінального стану) і які належать до предметів колекціонування або антикваріату.

Разом із тим урегулювання цього питання необхідне, оскільки збереження та відповідальне використання старовинних автомобілів є важливою частиною технічної та культурної спадщини людства. І тому Мініфраструктри розробило Перелік видів та категорій транспортних засобів, з року випуску яких минуло 30 або більше років, що не призначені для комерційного перевезення пасажирів або вантажів, мають оригінальний двигун, кузов і (за наявності) раму, збережені та відреставровані до оригінального стану, які належать до предметів колекціонування або антикваріату (doc). Для сприяння збереженню та відповідальному використанню старовинних колісних транспортних засобів.

Відразу скажемо, цей порядок не врятує старі автівки, які використовуються щоденно. Тим більше що власник антикваріату, аби уникнути екоподатку за утилізацію, має отримати спеціальну картку.

 

І наостанок наведемо класифікацію колісного антикваріату (СКТЗ):

• Клас А (Піонер) — СКТЗ, побудовані до 31 грудня 1904 року.

• Клас B (Ветеран) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1905 року та 31 грудня 1918 року.

• Клас C (Вінтаж) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1919 року та 31 грудня 1930 року.

• Клас D (Пост-вінтаж) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1931 року та 31 грудня 1945 року.

• Клас E (Повоєнні) — СКТЗ, побудовані в період з 1 січня 1946 року по 31 грудня 1960 року.

• Клас F (Шестидесятники) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1961 року та 31 грудня 1970 року.

• Клас G (Семидесятники) — СКТЗ, побудовані між 1 січня 1971 року та ті, які визначені в пп. 1 п. 3 цієї Технічної класифікації.

За матеріалами газети "Про приватних підприємців та єдиний податок"