друкувати


Україна зможе ефективніше стежити за рахунками компаній за кордоном

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-31 12:00:24

Приєднання України до Глобального форуму допоможе країні більш ефективно боротися з ухиленням від сплати податків завдяки розширенню доступу до інформації, яка доступна фіскальним органам 120 країн світу.

Україна може істотно поліпшити свої позиції в Doing Business, - експертНезабаром всі українці будуть користуватися платіжними картами, - експертПоліпшення позицій в рейтингу Doing Business зробить позитивний вплив на інвестиційний імідж України, - Устенко

Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив Паскаль Сент-Амансіо, директор Центру податкової політики управління Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

"Приєднання до Глобального форуму означає, що Україна стає частиною об'єднання, до якого входять більше 120 країн, які обмінюються інформацією між податковими відомствами. Їх мета - боротьба з податковими махінаціями та ухиленням від сплати податків. Для України це дуже важливий крок. Вона отримає можливість поліпшити контроль за сплатою податків", - сказав Сент-Амансіо.

За його словами, завдяки полегшенню доступу до фінансово-банківської інформації, Україна зможе ефективніше відстежувати рахунки компаній за кордоном, щоб попереджати або фіксувати ухилення від сплати податків.

"З'явилася можливість надавати і отримувати податкову інформацію. Наприклад, якщо резидент України має рахунок у швейцарському банку. Досі отримання такої інформації було проблематичним. Приєднання до Глобального форуму дозволить створити більш прозоре податкове середовище", - сказав експерт.

Паскаль Сент-Амансіо розповів, що доступ до інформації, згідно з чинними правилами, мають тільки урядові чиновники. У той же час забезпечується високий рівень конфіденційності, щоб ці дані могли бути використані тільки з метою оподаткування.

Джерело: iPress