друкувати


Коломийська ОДПІ: За "круглим столом" - про порядок подачі звітності з єдиного соціального внеску

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-24 01:00:46

Про це під час зустрічі, яка нещодавно відбулася з платниками говорила в.о. начальника Коломийської ОДПІ Мирослава Бундзяк.

Знайомлячи присутніх з особливостями його адміністрування, вона наголосила, що звіти з єдиного соціального внеску суб’єкти господарювання - страхувальники можуть подати декількома способами: засобами електронного зв’язку із застосуванням електронного підпису, на паперових носіях разом із електронною формою та якщо у страхувальника менше п’яти осіб, то він може подати звіт у паперовому вигляді.

"Звіт, надісланий поштою, не вважається поданим. Щоб уникнути будь-яких незручностей із поданням звітності, варто придбати електронний цифровий підпис та подавати звіти дистанційно. Створюючи сприятливі умови для подання електронної звітності, Міністерством доходів і зборів України на офіційному веб-порталі в розділі "Електронна звітність" розміщено інформацію про безкоштовні програмні продукти, які можливо використовувати при формуванні та підписанні звітності безкоштовними електронними ключами, які видаються у відокремленому пункті реєстрації користувачів акредитованого центру сертифікації ключів при Коломийській ОДПІ", - зауважила Мирослава Степанівна.

Крім того, за "круглим столом" говорили і про діючі електронні сервіси та впровадження нових. Саме вони відіграють значну роль в процесі вдосконалення системи адміністрування податків. Найбільшим попитом електронний сервіс користується серед фізичних осіб - 90 відсотків від загальної кількості клієнтів відокремленого пункту реєстрації користувачів акредитованого центру сертифікації ключів при Коломийській ОДПІ.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ