друкувати


Соціальна реклама проти пива у Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-10-22 12:00:16

Настирлива, а ще краще сказати - агресивна реклама пива фактично зробила його національним "напоєм" українців.

Стереотипи, нібито пиво - це безневинний "напій", а також обсяги продажу цього зілля, що збільшуються з кожним роком, роблять свою справу - людей, що пристаралися до пива стає все більше. В Івано-Франківську спробують боротися із цим явищем за допомогою антиреклами.

21 жовтня 2013 року в Івано-Франківську з ініціативи голови депутатської комісії з питань духовного відродження Оксани Савчук відбулись збори ініціативної групи з метою вироблення соціальної реклами щодо шкідливого впливу вживання пива неповнолітніми.

Як говорить Оксана Савчук, питання дитячого алкоголізму в нашому місті обговорюється уже давно. Нагадаємо, що у 2011 році міська рада затвердила обмеження щодо території продажу алкогольних напоїв у місті. Цьогоріч у серпні місяці радою прийнято звернення до Верховної Ради України щодо розширення прав органів місцевого самоврядування на видання ліцензій з продажу алкоголю, а пиво прирівняти до алкогольних виробів. Сьогодні ж депутати в рамках міської програми "Духовне життя" виділили 15 тис грн. на виготовлення та розміщення у місті соціальної антиреклами пива.

"Статистика свідчить, що серед молоді та підлітків щорічно зростає рівень вживання алкоголю та пива. Сьогодні наше головне завдання розробити соціальну рекламу про те, що пиво це алкоголь і його шкідливість не є меншою від горілки. Така реклама в першу чергу має звернути увагу дорослих людей, батьків дітей та продавців у крамницях, до проблеми дитячого алкоголізму. Цю антирекламу ми розміщуватимемо на рекламних бордах та сітілайтах, а також зобов’яжемо її вивішувати у крамницях алкогольних виробів" - зазначила депутат Оксана Савчук.

Джерело: Бліц-інфо