друкувати


Міносвіти заперечує збір даних про батьків школярів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-26 11:00:53

Міністерство освіти спростовує інформацію щодо збору персональних даних батьків учнів шкіл для Єдиної електронної бази з питань освіти. Про це йдеться у заяві, поширеній профільним відомством.

У міністерстві освіти наголошують, що відповідно до положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти, ЄДЕБО є автоматизованою системою збирання, верифікації, оброблення, зберігання та захисту даних, у тому числі персональних, щодо надавачів та отримувачів освітніх послуг.

Профільне відомство інформує, що електронна база є джерелом даних, що використовуються під час виготовлення документів про освіту, вчені звання та наукові ступені, ліцензій на надання освітніх послуг та сертифікатів про акредитацію, учнівських та студентських квитків.

"Враховуючи, що педагогічним працівникам, викладачам необхідно підтримувати зв'язок з батьками учнів та студентів для доведення результатів навчальних досягнень дітей, іншої необхідної інформації, за ініціативи педагогічних працівників можливий збір таких даних, як прізвище, ім’я, по батькові батьків учнів і студентів та їхні контактні номери телефонів", - зазначають у міністерстві.

У відомстві наголошують, що внесення зазначеної інформації в ЄДЕБО є необов’язковим та нормами чинного законодавства не вимагається.

"Будь-яка інша інформація щодо батьків отримувачів освітніх послуг, зокрема, місце їхньої роботи, громадянство тощо, у Єдиній державній електронній базі з питань освіти відсутня, а її внесення не передбачено жодним нормативно-правовим актом у цій сфері", - переконують у Міністерстві освіти і науки.

Також у МОН повідомили, що внесення до ЄДЕБО персональних даних про осіб - надавачів та отримувачів освітніх послуг, можливе лише у випадку отримання згоди на обробку персональних даних.

Джерело: Освіта.ua