друкувати


Час, коли людина виглядає найгірше

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-26 09:30:04

Учені з Лондонського інституту інтенсивної медицини (Велика Британія) вирішили з'ясувати, в який час доби людина виглядає найгірше.

Досліджуючи біоритми і вироблення гормонів у різний час доби, вони визначили, коли у людей, а особливо у жінок, поглиблюються зморшки і з'являються мішки під очима.

Керівник дослідження Ентоні Савва у своїй роботі спирався на біоритми людини протягом дня. Саме вони визначають, які гормони виробляються в різний час доби і, таким чином, визначають і нашу активність, і нашу зовнішність.

В ході дослідження учений дійшов висновку, що найгірше людина виглядає з 16 до 17 годин. Покоряючись біоритмам, зморшки заглиблюються, мішки під очима надуваються. Перш за все, це відбувається через зниження в крові концентрації цукру і, відповідно, енергетичного запасу. До 16-17 годин також досягає критичної крапки робочий стрес, що викликає стомлення.

А найкраще людина виглядає з ранку, оскільки сон, пояснив Савва, це найважливіша косметична процедура. Це той час, коли найбільш висока здатність клітин до регенерації. Пізніше, з 10 ранку і до 12 дня жирність шкіри починає збільшуватися, і обличчя втрачає свіжість.

Джерело: Освітній портал