друкувати


Коломийська ОДПІ: Про останні зміни податкового законодавства дізнавались бухгалтери під час семінару

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-20 12:00:51

Коломийські міндоходівці запросили на семінар платників податків, щоб ознайомити їх з основними змінами, які вступили з 1 вересня цього року.

"Очікується, що такі нововведення створять умови для зростання надходжень податкових платежів до бюджету, зокрема шляхом попередження мінімізації сплати податків суб’єктами господарювання", - відкриваючи семінар зауважила заступник начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш.

Учасники семінару дізнались про внесення змін до Податкового кодексу щодо трансфертного ціноутворення - системи визначення звичайної ціни та оподаткування громадських організацій з 0011 ознакою неприбутковості, запровадження екологічного податку за утилізацію транспортних засобів, про обмеження щодо готівкових розрахунків для фізичних осіб протягом одного дня в межах 150 тис. грн., та яка адміністративна відповідальність передбачена за перевищення граничних сум розрахунків готівкою. Звернули увагу присутніх на зміни, які внесені в адміністрування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб.

Окрім останніх змін внесених до Податкового кодексу, розповіли про порядок подачі звітності по РРО після переходу до електронного звітування та подачі звіту про суми нарахованого єдиного соціального внеску за серпень місяць.

Також працівники міндоходів ще раз нагадали присутнім про можливість отримати безкоштовно ключі електронного цифрового підпису у відокремленому пункті реєстрації користувачів акредитованого центру сертифікації ключів при Коломийській ОДПІ.

Фахівці впевнені, що такі заходи запобігають виникненню порушень в чинному законодавстві та допомагають платникам податків на практиці застосовувати норми Податкового кодексу України.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ