друкувати


"Коломийські представлення". День шостий. Ніжинський український драматичний театр імені Михайла Коцюбинського. Фото-звіт та висновки експертів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-19 05:15:35

Ніжинський український драматичний театр імені Михайла Коцюбинського

Альдо Ніколаї

«АМОР. КОХАНО. ІТАЛЬЯНО»

комедія

 

Режисер-постановщик – Олексій Биш

Художник-постановщик - Олена Биш

Хореограф – Ганна Сірякова

В ролях: заслужена артистка України Алла Соколенко, заслужений працівник культури України Юрій Муквич, Андрій Буняєв, Олександр Репях, Альона Якименко.

 

… Нерозсудлива дама підшукує собі на курорті коханця і спонукає його до вбивства її обридлого чоловіка… Та чи все так станеться, як нею задумано?...

 

 

ОЦІНКИ ТЕАТРАЛЬНИХ ЕКСПЕРТІВ

  Олег Мосійчук: "Хотів би привітати акторів з їхнім першим коломийським фестивалем. Маю велику втіху знову з ними зустрітися, адже ми не бачились років 15. Особисто мені не зовсім зрозуміло сценографічне рішення. Але тішить розуміння акторами стилістики вистави, її жанру. Дуже хороша робота."
   
  Лариса Кадирова: "Головна актриса зіграла дуже добре, я думаю, що в неї великі перспективи в майбутньому. Прекрасна балетна пара, професійна. Я взагалі за те, щоб на сцені був професіоналізм. Проте, вистава була досить затягнута, можна було б закінчити на першій дій. Сценографія мене засмутила, деякі деталі були недоречними і погано гармонізували з фоном, це зіграло в мінус виставі".
   
  Надія Кукуруза: "Це вже не перша п’єса перекладена з російської. Велике моє побажання ставитися до перекладів прискіпливіше, бо дуже часто чути "підстрочник". Гарно працюють актори у жанрі, достойно справляються з усіма режисерськими задумками, добрий хореографічний дует. До кінця жанр трішки загубився. Але все таки комедія вдалась!"
   
  Юрій Мельничук: "Ніжинський театр потішив хорошим акторським складом. В творі не має особливої філософії, але п’єса вимагає прекрасного почуття гумору. В роботі театру можна відзначити здатність створення яскравих комедійних характерів. Артисти добре відчувають жанр, і режисер успішно поєднав хореографічні вставки і драматичну дію. Це вистава для відпочинку, за цим було цікаво спостерігати."
   
  Алла Підлужна: "Ця вистава - приклад розважальної дійства, яий наслідує принципи комедії положень. Написана легко, з закрученим сюжетом. У виставі актори добре тримають жанр, вони взяли віртуозний легкий стиль і добре в нього вписалися і витримали його. Все тримається на головній героїні, яка демонструє різносторонність акторських засобів комедійного жанру і "купається" в цьому матеріалі. Для актриси це була бенефісна роль, і глядачами сприймається дуже добре. Це комедія дозволяє відпочити в театрі. Хоча хореографія була дуже гарною, не завадило б скоротити кількість танцювальних номерів.
   
  Тетяна Умріхина: "Я думаю, що це витримана в своєму жанрі, добре поставлена комедія. Легка, нехитра, що не змушує про щось серйозне замислюватися. Дуже добротна постановка, професійна хореографія. І в нашому непростому світі такий легесенький жанр має право на життя, щоб відволіктися, розважитися і ні про що не думати."
   
  Людмила Томенчук: "Легка комедія - це дуже важкий жанр, і, мабуть, як жоден інший жанр, вона потребує більше, ніж лише акторська майстерність. Для неї обов’язкові натхнення, темп, енергія і азарт. І тут це все було. Це було чудово, мені дуже сподобалось. Тому я можу лише подякувати Ніженському театрові та організаторам."
   
  Людмила Шевченко: "За жанром я цю виставу назвала б не просто комедією, а ексцентичною комедією. Як мені здалося, всі актори зіграли добре, без очевидних недоліків. Кожен герой дуже виразно змінюється впродовж вистави. Розвиток спектаклю чудовий, він стрімкий, темпераментний. А така балетна пара є знахідкою для будь-якого театру. Це не просто дивертисменти, вони продовжують дію, допомагають змінювати декорації. Дуже цікавий прийом у тому, що другу дію, на відміну від першої, веде чоловік головної героїні. Вистава яскрава, смішна. Це вистава-свято - вона приносить радість, настрій, а це теж необхідно."

 

Оцінка глядачів: 4,3