друкувати


Від пошуку роботи до боротьби з незаконним звільненням займатиметься нова служба

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-19 10:00:53

Наприкінці минулого тижня Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов доручив підготувати рішення Уряду щодо об’єднання Державної служби зайнятості та Державної інспекції з питань праці.

Наразі вже створено робочу групу, до якої увійшли представники цих держорганів та Мінсоцполітики. Про такі майбутні зміни  повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Вона пояснила, що об’єднання Державної служби зайнятості та Державної інспекції з питань праці дозволить вирішувати питання праці та зайнятості комплексно. Адже нова Служба займатиметься всім комплексом питань, пов’язаних із працею та зайнятістю, - від пошуку роботи та відстоювання трудових прав до боротьби із дискримінацією під час прийняття на роботу, а також заборгованістю із заробітної плати або незаконним звільненням. Отже, інспектори нової Служби не лише виявлятимуть факти нелегальної зайнятості, але й допоможуть роботодавцям скористатися новими можливостями, наданими Законом України "Про зайнятість населення" від 05.07.2013 р. № 5067-VI.

За матеріалами газети "Про приватних підприємців та єдиний податок"