друкувати


74 концертний сезон розпочинає Івано-Франківська філармонія

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-17 06:00:48

Сьогодні в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбулася прес-конференція з нагоди початку 74 концертного сезону.

Як повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо" цьогорічний концертний сезон планують розпочати у три етапи - завтрашнім концертом академічного камерного оркестру "Harmonia Nobile", концертом струнного ансамблю "Quattro Corde" 26 вересня та концертом симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії 3 жовтня.

Як зазначив художній керівник філармонії Ігор Дем’янець:

"Цьогорічний, передювілейний сезон є багатий на події. У нас є заплановані 2 відділи подій - це для великих та малих колективів, багато вокальних подій і жанрів буде представлено вже незабаром. Для розуміння у нас вже є заплановані концертні програми до лютого місяця. Також ми розвиватимемо подальшу співпрацю в рамках обмінних концертів. До прикладу - з м.Рівне та м.Тернопіль. Для школярів цікавим буде проект "Зелена філармонія", під час якого окрім музики буде задіяно мультимедійний супровід, а метою є розповісти у такій формі дітям про різноманітні явища природи".

Головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Ганна Халак відзначає, що після ремонту, який ще частково продовжується філармонія зазвучала по-новому.

"В цьому році зроблено ухил на камерну музику та народні джерела. Популяризуються народні звіти районів та міст, що свідчить про збереження автентичної народної творчості Прикарпаття. Плануємо, що невдовзі нам вдасться створити в рамках обласної філармонії великий хоровий та танцювальний колективи" - відзначає Ганна Халак.

В свою чергу художній керівник академічного камерного оркестру "Harmonia Nobile" Олег Герета зазначив, що його колектив і далі слідуватиме своєму кредо - "Ніколи не повторюватися".

"В продовження традиції нашого кредо, відзначу, що ми плануємо показати публіці багато нового. Цьогорічними новинками стануть твори класичної іспанської музики, яка є маловідомою в Україні. Зіграємо камерну симфонію Шостаковича, а також, відзначу, повернемося до, конкретно, камерного надбання нашої фундаментальної музики" - підсумував Олег Герета.

Джерело: Бліц-інфо