друкувати


Найкращою книгою Форуму видавців визнали "Фізику майбутнього" науковця Мічіо Кайку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-13 10:00:33

12 вересня 2013 року на урочистій церемонії вручення книжкової премії "Найкраща книга Форуму-2013" гран-прі дісталося книзі Мічіо Кайку "Фізика майбутнього". Вона вийшла у видавництві "Літопис", переклала з англійської мови Анжела Кам'янець. Рік видання - 2013. Кількість сторінок - 432.

В академічному світі Мічіо Кайку відомий не лише як науковець, творець теорії "сильного поля", але й як натхненний популяризатор науки, автор численних теле- і радіопрограм, в яких він пропагує науково-інноваційні ідеї, які змінюють щоденне життя людини та культуру повсякдення.

У своєму бестселері Мічіо Кайку досліджує, як три великі наукові революції - квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект, - що кардинально змінили світ в останні сто років, змінять наше життя в ХХІ сторіччі. Спираючись на дослідження, які вже сьогодні проводять у наукових лабораторіях в усьому світі, Кайку передбачає майбутнє, в якому ми вже не будемо пасивними спостерігачами танцю Природи, а натомість перетворимося на активних хореографів матерії, життя та інтелекту. "Фізика майбутнього" - захоплива науково-популярна розповідь, що сплітає докупи найновіші досягнення провідних науковців світу.

На премію "Найкраща книга Форуму-2013" цього року претендувало 80 видавництв і 340 книжок. Преміальний фонд - 50 тисяч грн. Торік на урочистій церемонії відкриття XIX Форуму видавців у Львівській філармонії гран-прі "Найкраща книга Форуму-2012" присуджене не було.

У травні 2013 року Мічіо Кайку відвідав Україну як спеціальний гість 6 Молодіжного форуму стипендійної програми "Завтра.UA" Фонду Віктора Пінчука та виступив з публічною лекцією "Фізика майбутнього".

Джерело: Освітній портал