друкувати


У Івано-Франківську діти зможуть навчатися медійним професіям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-09-09 06:00:44

При комунальному підприємстві в Івано-Франківську планують створення "Студії дитячої тележурналістики". А також дітей протягом року долучатимуть до профорієнтованих проектів і благодійності.

Про це йшла мова під час сьогоднішньої прес-конференції Фестивалю дитячого дозвілля.

Опісля проведення фестивалю організатори планують створити першу в Івано-Франківську дитячу телестудію.

Вже є рішення, що при відповідному комунальному підприємстві буде створено "Студію дитячої тележурналістики. За результатами фестивалю, діти, які зареєструвалися в ньому, автоматично будуть членами цієї студії. В рамках роботи такого проекту будуть різноманітні можливості та навчання для дітей, до прикладу - спробувати себе у ролі телеведучого, оператора, навчатимуться діти й монтувати відео, - розповідає директор КП Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр Вікторія Шахоріна.

Організатори планують в рамках такого заходу посилити і зацікавити дітей у соціальній активності. Також дітей долучатимуть до різноманітних акцій профзоорієнтованих на їх одноліток з обмеженнями, сиріт тощо.

Вже є домовленості про те, що одна з міських пекарень готова прийняти дітей, щоб навчити дітей під керівництвом працівників пекти різноманітні хлібо-булочні вироби. А після такого майстер-класу діти або забирають їх з собою, або подарують потребуючим. Це буде видно пізніше - пояснює Вікторія Шахоріна.

Загалом, організатори планують, що такого роду заходи будуть відбувати протягом всього року аби якоомога сильніше зацікавлювати дітей в альтернативних корисних видах дозвілля.

Джерело: Бліц-інфо