друкувати


У трьох тисячах українських шкіл до цих пір немає внутрішніх туалетів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-16 12:00:48

Напередодні 1 вересня влада вчергове пообіцяла до кінця 2014 року влаштувати всі українські школи внутрішніми санвузлами.

Зокрема, під час селекторної наради в Києві Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що до кінця 2014 року або навіть трохи раніше у всіх школах буде закінчена робота з облаштування внутрішніми санвузлами.

За станом на 1 січня 2013 року, за даними віце-прем'єра, брак внутрішніх санвузлів в школах складав порядка 3 тис. На сьогодні, за його словами, встановлено вже більше 1 тис. таких санвузлів. Вілкул завірив, що до кінця року вони з'являться ще більш ніж у тисячі шкіл. Таким чином, відзначив віце-прем'єр, наступного року залишиться добудувати ще близько тисячі подібних об'єктів.

Також він повідомив, що в 2013 році відкриються 13 нових шкіл. 1 вересня відкриються 11 нових шкіл майже на 3 тис. місць в Івано-Франківській, Київській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Рівненській областях і Києві. Ще 2 школи – в Донецькій і Житомирській областях – будуть відкриті до кінця року, пообіцяв Вілкул.

Він також завірив, що до кінця 2013 року в Україні буде створено 60 тис. нових місць в дошкільних навчальних установах, а кожен дитячий садок матиме власну інтернет-сторінку.

Джерело: Освітній портал