друкувати


Уряд схвалив Концепцію розвитку туризму та курортів до 2022 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-13 12:00:08

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 1 серпня схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року. Концепцію розроблено Держтуризмкурортом у рамках виконання Національного плану дій Президента.

"Україна - дивовижна країна з потужним туристичним потенціалом. У нас має бути комфортно і модно відпочивати як українцям, так і гостям з-за кордону. Стратегія наших дій закладена в Концепції Державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року, що прийнята Кабміном", - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

У Програму будуть включені заходи по визначенню туристичної спеціалізації регіонів, туристичному районуванню країни (зокрема, це стосується територій пріоритетного розвитку туризму) та створенню умов для залучення інвестицій.

Також Програма буде включати заходи зі створення умов для розвитку пріоритетних видів внутрішнього туризму, забезпечення раціонального використання територій курортів, вдосконалення санаторно-курортного обслуговування. У Державній цільовій програмі буде передбачено створення системи розповсюдження інформації про туристичні можливості України, підвищення безпеки туристів та покращення якості готелів і інших засобів розміщення.

Кабмін доручив Держтуризмкурорту до кінця 2013 року розробити Державну цільову програму розвитку туризму та курортів.

Джерело: Тижневик "Номер один"