друкувати


Від спеки починають тліти торфовища на Калущині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-09 03:15:45

Нині відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови Калуської райдержадміністрації Лоранда Засядьвовка.

На засіданні порушено актуальне питання - вжити заходів, щоб не допустити лісових та інших пожеж, а особливо пожежі торфовища поблизу села Новиця, - повідомили "Вікнам" у Калуській РДА. Адже надворі дуже висока температура повітря - понад 30 градусів. Усі структурні підрозділи повинні бути готовими до вчасного реагування та ліквідації пожеж.

Керівник Калуської філії "Укртелекому" Степан Олеськів повідомив, що у Войнилівському кущі через високу температуру трапився збій у телефонній системі - відбулося автоматичне блокування.

А в селі Новиця починають тліти торфовища. Поклади торфу в Новиці є здавна. Колись, за часів колгоспу, це був промисловий об’єкт, де торф спеціально добували та переробляли - змішували з вапном, бо мав високу кислотність. Той торф продавали як паливо чи органічне добриво.

Представник пожежної служби повідомив, що зараз на Калущині найвищий рівень пожежної небезпеки - 5-ий. Тому всім потрібно усвідомлювати, що в ці спекотні дні не палити багаття, стерню тощо.

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення посилити моніторинг ситуації щодо попередження та виникнення пожеж, а також виділено з матеріального резерву райдержадміністрації пальне для заправки пожежних автомобілів, які, згідно рішення, будуть направлені для локалізації загоряння торфовища.

Джерело: ВІКНА