друкувати


У Долинській центральній районній лікарні нараховували зайву зарплату та вислугу років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-08 03:15:24

Проведеною працівниками Калуської об’єднаної державної фінансової інспекції Держфінінспекції в Івано-Франківській області ревізією фінансово-господарської діяльності Долинської центральної районної лікарні встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 127,48 тис грн.

Зокрема, окремим працівникам лікарні протягом ревізійного періоду, внаслідок порушення вимог чинного законодавства, зайво нараховано та виплачено заробітної плати, надбавки за вислугу років, а також проведено оплату праці за фактично не відпрацьований час на загальну суму 50,63 тис грн.

Внаслідок виявлених переплат із заробітної плати зайво перераховано внесків до державних цільових фондів та єдиного соціального внеску на суму 20,29 тис.грн., а також зайво сплачено коштів до Пенсійного фонду України із заробітної плати працюючих інвалідів - 12,70 тис грн.

Окрім того, в ході контрольного заходу виявлено факти використання бюджетних коштів всупереч їх цільовому призначенню, покриття лікарнею видатків сторонніх юридичних осіб за спожиті ними комунальні послуги, порушення законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, а також недоотримання орендної плати за оренду нежитлових приміщень.

За результатами проведеного контрольного заходу 14 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП, на 2 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення - порушення законодавства про бюджетну систему за ст. 164-12 КУпАП, та на 1 посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення - порушення законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти за ст. 164-14 КУпАП.

До об’єкту контролю застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.

Про результати ревізії проінформовано Долинську міжрайонну прокуратуру.

Джерело: Прес-служба Держфінінспекції в Івано-Франківській області