друкувати


На будівництво мосту у Коломийському районі виділено 3,5 млн гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-07 01:00:15

В Івано-Франківській області вже п’ять років не можуть виправити наслідки повеневого лиха 2008 року та завершити будівництво знесених водяною стихією мостів.

Як розповів фахівець із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Віктор Хариняк, після повені 2008 року було розпочато будівництво 18 мостів.

"Але, на сьогодні жодного завершеного об’єкту немає. Причина - у катастрофічній нестачі коштів. Тільки завдяки голові Івано-Франківської ОДА Михайлу Вишиванюку, цього року з обласного бюджету було виділено 3,5 мільйони гривень на будівництво одного з таких проблемних об’єктів - мосту на автомобільній дорозі Коломия - Печеніжин. Зараз очікуємо їх надходження. Як тільки гроші будуть - розпочнемо роботи. Назвати точні терміни здачі в експлуатацію важко, бо все залежить від фінансових поступлень", - пояснює Віктор Володимирович.

За словами пана Хариняка, обласна влада регулярно звертається до Міністерства фінансів Україні з проханням виділити кошти для закінчення розпочатих робіт. Поки що, видимих результатів немає.

"Загалом, для завершення будівництва всіх 18 мостів потрібно 225 мільйонів гривень. Але, зазначу, що ця цифра виведена з проектно-кошторисної документації даних об’єктів 2008 року. Тобто, сьогодні сума може бути ще більша", - зазначає Хариняк.

Джерело: Бліц-інфо