друкувати


Прикарпатські прилавки заповнені хмельницьким та сімферопольським хлібом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-06 04:00:41

Прикарпатські хлібопекарі не можуть збувати виготовлену продукцію через велику кількість виробників із інших регіонів.

Про це сьогодні йшлося на колегії Івано-Франківської ОДА, на якій розглянули питання "Шляхи наповнення обласного споживчого ринку томарами місцевих виробників"

Зокрема, заступник голови ОДА Василь Брус повідомив, що в деякий районах торгують хлібом не місцевих виробників, а завезеним із Сімферополя, Тернополя та Хмельницька. Натомість "Івано-Франківськхлібокомбінат" не може розширити мережу фірмової торгівлі.

Директор івано-фрнаківського хлібокомбінату Світлана Криворучко повідомила, що для її підприємства проблемою також є збут хліба через супермакети, бо великий відсоток повернення.

"Загалом через супермакети продається тільки 5 % від наданої продукції через високу конкуренцію з інших регіонів. Але ми ж платимо податки до місцевого бюджету. Наприклад, за перше півріччя ми заплатили більше як 8,5 мільйонів гривень податків та зборів", - розповіла Криворучко.

Михайло Вишиванюк звернувся до керівників районів із проханням виправити ситуацію і надати більше можливостей прикарпацьким виробникам.

"Маємо розуміти, що потрібно продавати власні товари, а не завезені з інших регіонів", - вважає Михайло Васильович.

Джерело: Бліц-інфо