друкувати


Архітектурні об’єкти Коломиї потребують спеціального захисту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-08-05 03:08:52

Днями у Коломиї відбулось засідання круглого столу під назвою "Збереження історико-архітектурної спадщини Коломиї. Діалог громади та влади". Серед учасників був і міський голова Ігор Слюзар.

В ході обговорення проблем архітектурної спадщини міста учасники дійшли висновку, що місто потребує створення відповідального органу, який би опікувався цим питанням. Міський голова відзначив, що через юридичні тонкощі влада не завжди втрутитися у процес нищення архітектурних пам’яток. Та все ж, розуміючи виключність Коломиї як міста з багатою історією, буде робити усе можливе, щоб наші вулички не втратили своєї краси.

Директор Національного музею Гуцульщини та Покуття ім. Кобринського Ярослава Ткачук звернулась до учасники круглого столу з проханням допомогти вирішити проблему руйнування приміщення музею. Через інтенсивний рух по Театральній будівля дає тріщини і починає обвалюватися. Учасники діалогу впевнені, що історичні вулиці середмістя потребують розвантаження: заборони проїзду великого транспорту або цілковитого перекриття руху.

Також порушувалась проблема будівлі Молодіжного Центру на вул. Петлюри, 11. Міський голова Ігор Слюзар запевнив, щокапітальний ремонт приміщення відбудеться у 2014 році і кошти на ці роботи вже знайдені.

Відділ інформаційної політики і зв’язків із громадськістю Коломийської міської ради